Sør-Korea er en av verdens rikeste og mest velfungerende stater, mens Nord-Korea er et lutfattig diktatur. Hvorfor er det slik? På bildet ser vi nordkoreanske arbeidere sør for hovedstaden Pyongyang.

Hva gjør at noen land lykkes og andre ikke?

Podcast:

Hvorfor er det slik at hovedsakelig europeiske, nordamerikanske og enkelte asiatiske land er rike og velfungerende mens mange land i Afrika og Midtøsten sliter med fattigdom og korrupsjon? Hør mer i podcasten Politikk og Røvere.

4.8 2016 04:00

Hva kan forklare fundamentale og gjennomgripende forskjeller mellom land? I denne episoden drøfter vi to ulike perspektiver på dette: klima, naturen og geografi som skjebne kontra menneskelig handling og de institusjonene vi skaper. Gjest i denne episoden er Ludvig Lundstedt fra det Europeiske universitetsinstituttet i Firenze.

Programledere er Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge, som er doktorgradstipendiater ved Fakultet for sosiologi og statsvitenskap på det Europeiske universitetsinstituttet i Firenze.

Her finner du podcasten på iTunes.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Annonse