IRC Norge - en vei til Europa
Norske bedrifter har ofte ønsker om å etablere samarbeid med en europeisk bedrift eller partner. I slike tilfeller kan IRC Norge - The Innovation Centre of Norway - være til hjelp.
Den norske bedriften kan for eksempel ha utviklet spesielle produkter eller en spesiell teknologi som den ønsker å lisensiere, videreutvikle eller markedsføre sammen med internasjonale partnere.
Bedriften kan også være i en situasjon der utfordringen er å finne fram til eksisterende teknologi til bruk i egne produkter eller produksjonsprosesser. I andre tilfeller ønsker man rett og slett å delta i europeiske FoU-prosjekter.
I alle disse situasjonene kan IRC Norge bistå bedriftene med hjelp og assistanse.
Stort nettverk
IRC Norge eller The Innovation Relay Centre of Norway, er et EU-prosjekt der SINTEF er prosjektleder. De fire øvrige instituttpartnerne er NORUT (Tromsø) Rogalandsforskning (Stavanger), Christian Michelsens Research (Bergen) og Matforsk (Ås).
Prosjektet finansieres av EU-kommisjonen, Norges forskningsråd, Innovasjon Norge og av de deltagende instituttene.
IRC Norge er en del av et teknologisk FoU-orientert europeisk nettverk - The Innovation Relay Centres of Europe - som består av 68 enheter spredd utover hele Europa.
I tillegg til EUs medlemsland er land i EØS-området, potensielle søkerland til EU (Tyrkia), samt Israel og Chile også med i nettverket.
Hovedformål for virksomheten er å bistå norske bedrifter i forbindelse med teknologioverføring. Det betyr at IRC Norge gjennom sitt nettverk formidler teknologitilbud og -etterspørsler mellom norske bedrifter og bedrifter i andre europeiske land.
Hva kan IRC Norge bistå bedriftene med?
IRC Norge kan bistå og hjelpe norske bedrifter på en rekke områder. Eksempler på tjenester som tilbys er følgende:
? besøk hvor bedriftens teknologiutfordringer drøftes og teknologianalyser kan gjennomføres.
? søke etter partnere i Europa ved hjelp av IRC-nettverket.
? formidling av teknologitilbud og/eller -etterspørsler.
? overvåke tilbud eller forespørsler i et personlig valgt teknologiområde via det såkalte “Automatic Matching Tool” (AMT). Her kan bedrifter få oversikt over hva som tilbys eller etterspørres av teknologi i kortversjon (tre-fire linjer) via e-post.
? arrangere fagseminarer og teknologioverføringsdager i forbindelse med teknologimesser.
? bistand til å vurdere industrielle rettigheter (Industrial Property Rights - IPR).
? vurdere hvilke muligheter som finnes til å skaffe til veie venturekapital, innovasjonskapital og lignende.
Partnersøk
Den viktigste teknologitjenesten IRC Norge utfører er partnersøk, der den norske bedriften har identifisert sitt teknologibehov eller -tilbud, og ønsker en avtale med en europeisk partner. Bedriften kan få bistand til å forhandle frem en partneravtale med en eller flere europeiske bedrifter eller kompetansemiljøer og institutter.
Det koster ikke bedriftene noe å sende ut teknologiforespørsel eller -tilbud. Dersom det er behov for flere tjenester over lengre tid, vil man i fellesskap kunne avtale oppgaver og kostnader med IRC Norge.
Les mer…
Informasjon om IRC Norge