Annonse

Verdens største vaktselskap vant klagesak mot UiO

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Vaktselskapet G4S har fått medhold fra Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) i at UiO brøt lov om offentlige innkjøp da de stengte G4S ute fra en anbudsrunde om vakttjenester. Begrunnelsen var at selskapet ikke oppfylte UiOs etiske retningslinjer, skriver Uniforum.

Universitetet i Oslo avviste tilbudet fra selskapet G4S i en anbudskonkurranse om vektertjenester ved universitetet. Årsaken var at et av G4S-selskapene har virksomhet for den israelske staten i okkupert område på Vestbredden. Universitetet i Oslo mente selskapets virksomhet strider mot universitetets etiske retningslinjer og at de derfor ikke oppfylte kravene til å få delta i anbudskonkurransen, står det i en pressemelding fra UiO.

G4S klaget derfor UiO til Klagenemnda for offentlige anskaffelser  KOFA for brudd på grunnleggende lovkrav om offentlige innkjøp. Et sentralt argument i G4S sin prosedyre, er at den norske delen av G4S ikke skal måtte stå til rette for hva søsterselskapet i Israel foretar seg.

Dette er ifølge G4S og KOFA diskriminering og brudd på grunnleggende bestemmelser i lov om offentlige anskaffelser. KOFA har 21. oktober gitt G4S medhold i dette.

Powered by Labrador CMS