Mens Hillary Clinton i slutten av oktober hadde samlet inn over en milliard dollar til sin presidenvalgkamp hadde Trump bare litt over halvparten.

Var det valgkampen som avgjorde?

Podcast:

Trump er USAs neste president, men hvilken rolle spilte egentlig valgkampen? Hør mer i podcasten Politikk og Røvere.

9.11 2016 04:00

Er det verdt det, all tid og penger som politikere og partier legger i kampanjer for å vinne velgernes gunst? I denne podcasten går vi gjennom forskningslitteratur på valgkamp og påvirkning.

Programledere er Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge, som er doktorgradstipendiater ved det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze.

Her finner du podcasten på iTunes.

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Politikk og Røvere

Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge er doktorgradstipendiater ved Fakultet for sosiologi og statsvitenskap på det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze. Hver uke lager de podcasten Politikk og Røvere. Du finner alle sendingene her. Podcasten finnes også på FacebookSoundcloud og iTunes

I podcasten snakker de om det de synes er den viktigste forskningen i samfunnsvitenskapen. 

Hvordan beskriver Berntzen og Dræge selv Politikk og Røvere? "Det du alltid har hatt lyst til å vite om politikk og samfunn. Hopp av nyhetskarusellen og hør på en substansiell podkast der forskningen setter premisset".

Peter Breivik har laget vignetten til podcasten og Hans Skjong er kreativ konsulent. (Foto av programlederne: Linn Sandberg)

Emneord