- Unngår å stryke studenter

Det nye finansieringssystemet for høyskoler medfører at lærerstedene kvier seg for å stryke studenter, mener professor Peder Haug ved Høgskulen i Volda.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Professoren sammenligner høyskolenes finansieringssystem som ble innført i 2002, med sykehusene som velger å operere pasienter de tjener mest på, skriver Sunnmørsposten.

- Det hele blir som bukken som passer havresekken, sier professor Peder Haug. Ifølge Sunnmørsposten har Norsk institutt for studier av forskning og utdanning (NIFU STEP) satt i gang en evaluering av kvalitetsreformen. De første rapportene kommer til høsten.

Statistikk fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD) viser at det i 2002, siste år før inntektssystemet ble endret, ble strøket 11,1 prosent studenter ved Høyskolene. I 2004 var strykprosenten på 8,2 prosent.

Etter endringene i universitets- og høyskoleloven trenger de eksterne sensorene ikke lenger å lese studentenes eksamensbesvarelser. Det er opp til hver skole selv å avgjøre. Ifølge avisen krever internreglene til Høgskulen i Volda eksterne sensorer bare hvert tredje år. Skolen fikk ni millioner kroner ekstra i år. Langt flere studenter har gjennomført eksamen ved skolen siste to år enn tidligere.

(NTB)

Powered by Labrador CMS