Krangler om meteoritt

Knut Jørgen Røed Ødegaard får hard kritikk fra romforskningsmiljøet fordi han ikke gir dem tilgang til den såkalte Grefsenmeteoritten.
1.11 2013 05:00


Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard reiser Norge rundt med showet sitt hvor de blant annet viser frem den berømte Grefsenmeteoritten, men de vil ikke la romforskningsmiljøet undersøke den.

Det brygger opp til en astronomisk storm i norsk romforskningsmiljø. Her kalles Knut Jørgen Røed Ødegaard en «karismatisk sirkusdirektør» og forskere river seg i håret fordi han ikke ville la dem forske på og registrere Grefsenmeteoritten - meteoritten som falt ned på Grefsen i Oslo i 2012.

I samarbeid med kulturhus over hele landet reiser Knut Jørgen Røed Ødegaard og hans kone Anne Mette Sannes rundt med showet «Ad Astra 2222».

Her presenterer de fenomener i verdensrommet ved, blant annet, å vise dem Grefsenmeteoritten, som falt ned på Grefsen i Oslo i 2012.

_____________________

Les hele saken på NRK.no

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse