Annonse
Refleksbildet ditt kan ikles et plagg, eller som her, et kostyme. Teknologien er utviklet av en tverrfaglig britisk forskergruppe ved University of Bristol. (Foto: Bristol Interaction and Graphics, University of Bristol)

Vindusshopping får ny dimensjon

Speilbilder og virtuell virkelighet tar deg inn bak butikkvinduer og utstillingsmontre.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Du står foran et butikkvindu. Innenfor ligger et plagg. Du berører plagget med hånden, og vips – du ser plagget utenpå ditt eget speilbilde.

Slik tenker de britiske forskerne seg at deres toveis system for å blande virkelighet og projiserte bilder kan fungere.

De tar ibruk det som kalles strålesplittere – som sender lyset i to forskjellige retninger, videoprosjektører og speil for å oppnå de spesielle effektene.

Leke med museumsgjenstander

Systemet gir flere muligheter enn å prøve klær etter at butikken er stengt. Museer kan også ha stor nytte av å la de besøkende leke seg med verdifulle utstillingsgjenstander, uten at de blir skadet eller stjålet.

Tilskueren kan for eksempel berøre et gammel smykke med speilbildet av hånden, og opplysninger om smykket spretter ut fra det.

På et vitenskapsmuseum kan tilskueren bevege hånden gjennom en modell av et menneskehode, og se tverrsnittet av hjernen følge håndflatens bevegelser.

Den store fordelen med bruk av speilbilder er at tilskueren kan flytte seg rundt, og effekten virker like godt uansett posisjon, også for andre tilskuere, ifølge en nyhetsmelding fra en tverrfaglige avdeling for interaksjon og grafikk ved University of Bristol, Bristol Interaction and Graphics.






Tredimensjonal DJ-moro

 Forskerne har også kombinert refleksjoner med tredimensjonale prosjektører som ikke trenger spesielle briller, volumetriske framvisere.

Med slikt utstyr har de vist hvordan DJ-artister kan vise fram tredimensjonale bilder av musikksløyfene som spilles, og gripe fatt i dem og flytte dem og påvirke musikken.

Lenke:

Through the Combining Glass, nyhetsmelding/abstract fra Bristol Interaction and Graphics

Powered by Labrador CMS