Skuespiller Mats Eldøen hjelper dokorgradsstipendiatene med forberedelse til Forsker Grand Prix. (Foto: Lasse Biørnstad)
Skuespiller Mats Eldøen hjelper dokorgradsstipendiatene med forberedelse til Forsker Grand Prix. (Foto: Lasse Biørnstad)

- Slipp nervøsiteten inn

forskning.no har vært med på forberedelsene til Oslo-finalen i Forsker Grand Prix. Skuespiller Mats Eldøen hjelper doktorgradsstipendiatene med å takle nervøsiteten. Se video.

Publisert

Hvordan skal man takle nervøsitet og framføring hvis man ikke har opptrådt noe særlig på en scene før? 

Forsker Grand Pix er en forskningsformidlingskonkurranse som holdes under Forskningsdagene, fra 17. til 28. september.

Doktorgradsstipendiater fra hele Norge skal konkurrere om hvem som er den beste forksningsformidleren på Chat Noir den 27. september, etter at regionale vinnere har blitt kåret i landsdelsfinaler. 

Coaching 

Doktorgradsstipendiatene som skal delta i Oslo-finalen av Forsker Grand Prix blir coachet av skuespiller Mats Eldøen ved Det Andre Teateret, for å gjøre sitt foredrag så engasjerende som mulig før Oslo-finalen starter.

Det sies at nordmenn flest er livredde for å stå på en scene. Hvordan gjør man seg egentlig klar for å presentere forskningsprosjekter, noen svært kompliserte, for en fullsatt sal med ikke-forskere? Se vårt møte med doktorgradssipendiatene og Mats Eldøen i videoen under!

Oslo-finalen er tirsdag 23. september kl 18 på Sentrum Scene, med fri inngang.

Før den nasjonale finalen på Chat Noir er det regionale finaler i Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og i Sør-Norge. Vinnerne her skal delta på finalen på Chat Noir.

Doktorgradsstipendiatene skal bli vurdert av både dommere og publikum etter et fire-minutters foredrag. Fire deltakere går videre og skal holde et nytt 6-minutters foredrag, hvor en av disse til slutt vinner konkurransen.