NOKUT åpner tilsyn for å finne ut om Nord universitet har god nok kvalitet til å kalle seg universitet. (Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix)

Nytt fra akademia: NOKUT oppretter tilsyn med nytt universitet

NOKUT åpner tilsyn for å finne ut om Nord universitet, som etter planen skal åpne på nyåret, har god nok kvalitet til å kalle seg universitet.

1. januar skal Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland etter planen slå seg sammen til Nord universitet.

Nå stiller Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) spørsmål ved om det nye universitetet har nok kompetanse til å opprettholde universitetsstatusen, skriver Trønder-Avisa.

– Vår kartlegging gir indikasjoner på at det nye fusjonerte Nord universitet vil ha utfordringer med å være på nivå med sammenlignbare universiteter, sier NOKUT-direktør Terje Mørland.

Det er særlig områder som forskerutdanning, stillingskompetanse og vitenskapelig produksjon som skal under lupen.

– Det er ikke alltid automatikk i at en fusjon samlet sett bidrar til bedre kvalitet: NOKUT følger derfor nøye med på de institusjonene innen høyere utdanning som har fusjonert og som har tenkt å fusjonere, sier Mørland. 

Powered by Labrador CMS