Hadde Carl I. Hagen rett hele tiden, da han omtalte NRK som ARK - Arbeiderpartiets rikskringkasting?

Blir høyresiden diskriminert?

Podcast:

Journalister, samfunnsvitere og akademikere flest er venstrevridd. Hvorfor er det slik?

6.5 2017 04:00

Om bare journalistene fikk stemmerett ved neste valg, ville Stortinget sett ganske annerledes ut. Dette gjelder forresten akademikerne også. Anders Ravik Jupskås og Carl Henrik Knutsen spurte sine egne studenter på det Samfunnsvitenskapelige fakultetet på Universitetet i Oslo om hva de stemte på. Det viste seg at fakultetet deler mer enn bare navnet (SV) med et visst politisk parti.

Hvorfor er det slik? Kan noe av forklaringen være at akademikere og journalister
på høyresiden blir diskriminert og ikke får jobb? Hva kan det ha å si for hva som forskes på og hva som blir stående som uimotsagte sannheter?

Man vet lite om slik ideologisk diskriminering i Norge. Derimot har det blitt gjort forskning som viser at dette er utbredt i USA.

Programledere i podcasten Politikk og Røvere er Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge, som er doktorgradstipendiater ved det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze.

Her finner du podcasten på iTunes.

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.