En notis fra UiT Norges arktiske universitet - les mer.

Rektor ved Sokendai, Mariko Hasegawa (foran t.v.) og UiT-rektor Anne Husebekk under signeringen av den nye avtalen. Bak står minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø (t.v.), Norges ambassadør til Japan, Inga M.W. Nyhamar, direktør ved det japanske polarinstituttet, Takuji Nakamura og direktør ved Sokendai, Takashi Nagata.

UiT med samarbeidsavtale i Japan

UiT har inngått en avtale om forskning og utdanning med det prestisjetunge universitetet Sokendai i Japan.

Avtalen med Sokendai ble undertegnet da rektor ved UiT Norges arktiske universitet, Anne Husebekk, besøkte universiteter i Japan og Sør-Korea sammen med forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i begynnelsen av november.

– Dette er en avtale vi er veldig glad for å ha fått til, som er meget eksklusiv. Sokendai er et flott sted å studere med mange professorer i forhold til antallet studenter, sier Anne Husebekk.

Sokendai består av 20 institutter, deriblant det japanske polarinstituttet og har utelukkende master- og doktorgradsstudenter.

I avtalen med UiT er det blant annet forventninger om et samarbeid om veiledning av doktorgradskandidater.

– Avtalen er viktig fordi den knytter oss til en japansk prestisjeinstitusjon med overlappende interessefelt og gode muligheter for forskningssamarbeid og studentutveksling, sier Husebekk.

Les mer om samarbeidsavtalen på hjemmesidene til UiT

Powered by Labrador CMS