Denne artikkelen er produsert og finansiert av OsloMet – storbyuniversitetet - les mer.

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa har som mål å rydde opp i korrupsjon og redusere landets arbeidsledighet. (Foto: WIKUS DE WET / AFP / NTB Scanpix)

Valgresultatet i Sør-Afrika:
Flere utfordringer i vente for president Cyril Ramaphosa

PODCAST: Valgresultatet er en klar melding til det dominerende partiet ANC om at velgerne ikke er fornøyd med hvordan landet har utviklet seg, ifølge ekspert.

I denne episioden av Viten og Snakkis, en podcast fra OsloMet, svarer Marianne Millstein på spørsmål om valget i Sør-Afrika. Hun jobber ved NIBR på OsloMet, forsker på Sør-Afrika og har fulgt valget tett.

African National Congress (ANC), partiet som har dominert og styrt Sør-Afrika siden apartheid-regimets fall, vant valget med klar margin, men går tilbake sammenliknet med forrige nasjonalvalg.

– Valgresultatet er en klar melding til ANC om at velgerne ikke er fornøyd med hvordan landet har utviklet seg, sier Millstein.

Hvor skadet er ANC av tidligere president Zumas vanstyre? Vil president Cyril Ramaphosa lykkes med å rydde opp i korrupsjonskrisene, redusere den enorme arbeidsledigheten og få økonomien på fote igjen?

Hør hele intervjuet her:

Powered by Labrador CMS