Skriverkurs med forskning.no på Framsenteret i Tromsø. (Foto: Helge M. Markusson)
Skriverkurs med forskning.no på Framsenteret i Tromsø. (Foto: Helge M. Markusson)

Skrivekurs for forskere

Kom i gang med skrivingen sammen med forskning.no!

Published

Det er ikke vanskelig å snakke fag med de som allerede kan faget ditt. Utfordringene starter når du skal kommunisere med alle andre. Dette kan forskning.no hjelpe deg med.

Det er stor konkurranse om oppmerksomheten og det er mye forskning å ta av. Så hvordan skal du få spalteplass til din forskning? Teksten må være spennende, forståelig, saklig, presis og relevant. Dette er noe de fleste vet, men det kan være vanskelig å få til når du setter seg ned for å skrive.

Forskning.no arrangerer skrivekurs som gir deg gjennomprøvde råd og noen enkle triks for å skrive om faget ditt slik at alle kan forstå. Du lærer skrivefaglige grep for å legge opp din tekst slik at den fanger interessen til journalister og vanlige lesere.

Kurset har fokus på å skrive gode tekster om forskning, og hvordan de kan brukes og tilpasses til ulike sjangre og ulike medier. Hvilke krav stilles egentlig til radio, tv, aviser? Hva med kronikker, intervjuer og blogger?

Kurset består av forberedelser, kursdag(er) og etterarbeid. Det vil si at hver enkelt deltager skriver utkast til en kronikk om sitt eget forskningsfelt på én A4-side med forslag til tittel og ingress. Denne vil våre kursholdere komme med tilbakemelding på under kurset, deltagerne vil jobbe med teksten under kurset samt få oppfølging i etterkant helt frem til publisering.

Målet er at tekstene fra kurset skal publiseres som kronikk eller debattinnlegg, enten det er hos forskning.no eller i andre aviser. Dersom teksten skrives på engelsk, er målet å publisere på ScienceNordic.com.

Nina Kristiansen og Eivind Nicolai Lauritsen. (Foto: Sturlason)
Nina Kristiansen og Eivind Nicolai Lauritsen. (Foto: Sturlason)

Kursledere:

Nina Kristiansen - redaktør i forskning.no og forfatter av boka Innføring i forskningsjournalistikk

Eivind Nicolai Lauritsen – debattansvarlig i forskning.no, tidligere Aftenposten Viten.

Praktisk informasjon

Kursdato for skrivekurs for forskere våren 2018 kommer i slutten av desember.

Heldagskurs for kommunikasjonsfolk er satt opp 13. februar og 17. april 2018. Mer info kommer.

Ønsker dere kurs på egen institusjon? Ta kontakt for mer informasjon eller å avtale dette.

Medlemspris: 2900,- per deltaker for én dag og 4900,- for to dager.

Ikke-medlemspris: 3900,- per deltaker for én dag og 5900,- for to dager. Reise og opphold for kursholdere er ikke inkludert om kurset avholdes på egen institusjon.

Avmelding: Dersom kursdeltakere melder seg av senere enn syv virkedager før kursstart, vil full deltakeravgift bli belastet. Ved sykdom dokumentert med legeerklæring refunderes beløpet. Deltakere må selv ordne med og betale eventuell reise og opphold.

Har du spørsmål angående kurs eller ønsker å melde deg på?

Ta kontakt med Kåre Borgan

E-post: [email protected]        

Telefon: 917 72 217