De ansatte i Statistisk sentralbyrå fikk på et allmøte onsdag vite at forskningsdirektør Kjetil Telle trekker seg fra stillingen, melder Dagens Næringsliv.

SSBs forskningsdirektør gir seg

Forskningsdirektør Kjetil Telle i SSB går tilbake til jobben som forsker. – Jeg ser fram til noe roligere dager, sier han.

7.12 2017 12:56

De ansatte i Statistisk sentralbyrå fikk på et allmøte onsdag vite at forskningsdirektør Kjetil Telle trekker seg fra stillingen, melder Dagens Næringsliv.

Han vil ikke forlenge engasjementet som forskningsdirektør fra nyttår. Før han slutter skal det komme på plass en ny midlertidig direktør for avdelingen, opplyser Statistisk sentralbyrå i en pressemelding.

Telle har vært midlertidig tilsatt i stillingen i to perioder fra 2015, og den inneværende kontrakten går ut ved årets slutt.

– Avtalen min som fungerende direktør for forskningsavdelingen går ut ved nyttår, og jeg har nå lyst til å gå tilbake til forskningen. Det har vært mye oppmerksomhet den siste tiden, og jeg ser fram til noe roligere dager med store datasett og koding i stdata, sier Telle. Fremover skal han jobbe med et stort prosjekt om regionale forskjeller i bruk av helsetjenester der samarbeidet med helsestatistikken er sentralt.

Administrerende direktør Birger Vikøren takker Telle for innsatsen i en krevende tid for avdelingen.

– Jeg har full forståelse for at Kjetil Telle nå har lyst til å gå tilbake til jobben som forsker. Jeg takker Telle for innsatsen, og vet at han uansett kommer til å fortsette å bidra til forskningen i SSB, sier Vikøren.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Emneord

Annonse

Annonse