Norge får sitt tiende universitet når Høgskolen i Sørøst-Norge får universitetsstatus. Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) tror regionen vil merke at de får en sterkere kunnskapsaktør som har betydning for utviklingen av arbeids- og samfunnslivet. (Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix)
Norge får sitt tiende universitet når Høgskolen i Sørøst-Norge får universitetsstatus. Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) tror regionen vil merke at de får en sterkere kunnskapsaktør som har betydning for utviklingen av arbeids- og samfunnslivet. (Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix)

Høgskolen i Sørøst-Norge blir universitet

Norge får sitt tiende universitet når Høgskolen i Sørøst-Norge får universitetsstatus.

Published

Beslutningen ble fattet i statsråd fredag. Det nye universitetet får navnet Universitetet i Sørøst-Norge.

Universitetet har omtrent 18 000 studenter og 1600 ansatte fordelt på studiestedene Drammen, Vestfold, Kongsberg, Ringerike, Bø, Notodden, Porsgrunn og Rauland.

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016 da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark.

– Høgskolen i Sørøst-Norge har brukt universitetssatsingen helt bevisst som et verktøy for å bli bedre. Det å bli universitet gir en ekstra tyngde, særlig internasjonalt. Jeg tror at Norge vil merke at vi nå har fått enda en institusjon som går fra høyskole til universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Hun tror regionen vil merke at de får en sterkere kunnskapsaktør som har betydning for utviklingen av arbeids- og samfunnslivet.