Ingeniørene med på Forskningsdagene

Ingeniørenes dag blir en del av Forskningsdagene. Dermed blir det en sterkere satsing på realfag under forskningsarrangementet.
17.1 2004 07:00

Målsettingen med Ingeniørenes dag er å øke de unges kjennskap til og interesse for teknologi og realfag. Samtidig er det anledning til å synliggjøre ingeniørenes rolle og betydning i lokalsamfunnet.

Mer vekt på realfag

Når de nå blir en del av Forskningsdagene vil det dermed bli en større vekt på realfag på det utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet karakteriserer som en av Norges viktigste festivaler.

Bak Ingeniørenes dag står Norges Ingeniørorganisasjon (NITO), Tekna (som tidligere het Norske Sivilingeniørers Forening) og Nasjonalt senter for rekruttering til naturvitenskapelige og teknologiske fag (RENATE).

Tiårsjubileum

Ingeniørenes dag har vært markert over hele landet siden 2000. De lokale komiteene har svært ulike aktiviteter, fra stands på kjøpesenter til bedriftsbesøk og uteaktiviteter på torg og i gater.

Forskningsdagene fyller ti år i 2004, og arrangeres 17.- 26. september. I fjor var det 1 000 arrangementer i regi av 180 arrangører over hele landet som presenterte forskning på utradisjonelt vis for folk flest Bak Forskningsdagene står Norges forskningsråd i samarbeid med universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter, biblioteker, muséer og næringsliv.

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse