Ingeniørene med på Forskningsdagene

Ingeniørenes dag blir en del av Forskningsdagene. Dermed blir det en sterkere satsing på realfag under forskningsarrangementet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Målsettingen med Ingeniørenes dag er å øke de unges kjennskap til og interesse for teknologi og realfag. Samtidig er det anledning til å synliggjøre ingeniørenes rolle og betydning i lokalsamfunnet.

Mer vekt på realfag

Når de nå blir en del av Forskningsdagene vil det dermed bli en større vekt på realfag på det utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet karakteriserer som en av Norges viktigste festivaler.

Bak Ingeniørenes dag står Norges Ingeniørorganisasjon (NITO), Tekna (som tidligere het Norske Sivilingeniørers Forening) og Nasjonalt senter for rekruttering til naturvitenskapelige og teknologiske fag (RENATE).

Tiårsjubileum

Ingeniørenes dag har vært markert over hele landet siden 2000. De lokale komiteene har svært ulike aktiviteter, fra stands på kjøpesenter til bedriftsbesøk og uteaktiviteter på torg og i gater.

Forskningsdagene fyller ti år i 2004, og arrangeres 17.- 26. september. I fjor var det 1 000 arrangementer i regi av 180 arrangører over hele landet som presenterte forskning på utradisjonelt vis for folk flest Bak Forskningsdagene står Norges forskningsråd i samarbeid med universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter, biblioteker, muséer og næringsliv.

Powered by Labrador CMS