Djupedal: - En betydelig satsing

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) avviser at den rødgrønne regjeringen satser for lite på forskning, selv om Forskningsfondet får 25 milliarder mindre neste år enn Bondevik-regjeringen foreslo.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den avgåtte regjeringen la opp til å øke Forskningsfondet med 39 milliarder kroner neste år. Det ville gitt en avkastning på 1,4 milliarder i 2007.

Når Stoltenberg-regjeringen øker fondet med 14 milliarder, altså 25 milliarder mindre, blir avkastningen til forskningsprosjekter i 2007 på 500 millioner kroner.

- Dette er den største økningen av Forskningsfondet noensinne, med unntak av ett eneste budsjett, sier Djupedal, ifølge Norges Forskningsråds internettside.

Han mente videre at det er snakk om “en betydelig satsing”. Uttalelsene fra kunnskapsministeren kom på pressekonferansen etter at tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet ble lagt fram torsdag.

Den klart lavere veksten i Forskningsfondet neste år bekymrer administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet, som mener forutsigbarheten fondet ga om veksten i bevilgningene i 2007 er svekket.

Hallén understreket likevel torsdag at han ser positivt på selve 2006-budsjettet:

- Den nye regjeringen har lagt fram et godt budsjett for forskningen for 2006, uttalte Hallén til forskning.no torsdag.

Kunnskapsminister Djupedal hevdet på pressekonferansen at forskningsbevilgningene som var foreslått av den avgåtte regjeringen var lagt inn for å gjøre det vanskelig for den nye, ifølge Forskningsrådets hjemmeside.

Les mer:

Norges forskningsråd: Djupedal: Meget bra budsjett for forskning

Powered by Labrador CMS