Avgjørelse om veterinærhøgskolen utsatt

Regjeringen har nok en gang utsatt beslutningen om framtidig organisering og lokalisering av Norges veterinærhøgskole, men de vil legge fram en avklaring i løpet av høsten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Lars Moe, rektor ved Norges veterinærhøgskole, er skuffet over regjeringens utsettelse."

- Nå må Regjeringen beslutte! Saken er utredet til fulle. Dette er både overraskende og alvorlig, sier rektor Lars Moe ved Norges veterinærhøgskole i en sak publisert på skolens nettsider.

Bakgrunnen for saken er et sterkt moderniseringsbehov for deler av høgskolens bygninger. Saken har vært gjenstand for diskusjon og utredningsarbeid i snart 20 år.

Hovedalternativene har i den siste fasen stått mellom fortsatt lokalisering i Oslo og sammenslåing med Universitetet i Oslo, som har vært høgskolens ønske, eller flytting til Ås og sammenslåing med Universitetet for miljø- og biovitenskap, skriver instituttet.

- Vi håper Regjeringen står ved sine ord om at det vil komme en beslutning i løpet av kort tid. En utsettelse vil være svært alvorlig for vår virksomhet, sier Lars Moe.

- Det vil da ta mange år før vi får modernisert bygningene våre. Dette vil være kritisk for klinikkvirksomheten og smittesituasjonen ved høgskolen, og en stor belastning for arbeidsmiljøet.

Powered by Labrador CMS