Fungerende KrF-leder og landbruks- og matminister Olaug Bollestad reagerer på kuttplanene i Veterinærinstituttet. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)
Fungerende KrF-leder og landbruks- og matminister Olaug Bollestad reagerer på kuttplanene i Veterinærinstituttet. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Bollestad kaller Veterinærinstituttet inn på teppet

Veterinærinstituttet vil nedbemanne regionkontorene for å spare penger. Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) reagerer sterkt og krever en forklaring.

Publisert

De planlagte kuttene rammer store deler av virksomheten i Tromsø, Trondheim og Sandnes, men nå har Bollestad kalt inn ledelsen og styret i Veterinærinstituttet til et møte hvor de må forklare seg, ifølge Stavanger Aftenblad.

– De må ha en veldig god grunn for at jeg som landbruksminister skal akseptere dette, sier Bollestad til avisen.

Veterinærinstituttet har begrunnet kuttene med dårlig økonomi og vist til at de skal flytte inn i nye lokaler i Ås like utenfor Oslo, hvor de i større grad vil sentralisere virksomheten.

Bollestad kjøper ikke argumentene. Hun bemerker at det ikke har kommet noen varsler i forkant om dårlig økonomi i instituttet eller problemer med å holde den desentraliserte strukturen oppe.

– De har jo bygget nytt på Ås for X antall milliarder kroner. Da er det vanskelig å forstå at 20 til 25 millioner kroner på driften ikke kan håndteres. Det må jeg få en forklaring på. Vi ønsker en desentralisert struktur og det er bekymringsfullt for dyrehelsa og folkehelsa at regionale kontorer legges ned, sier hun.