Annonse
Høgskolen i Innlandet leverte søknaden om akkreditering som universitet til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) i desember 2022.

Nå kan vi få et nytt universitet

Styret i Nokut godkjente torsdag søknaden til Høgskolen i Innlandet om å bli godkjent som universitet. Nå er det opp til regjeringen å fatte vedtak.

Publisert

– Jeg vil gratulere alle studenter og ansatte ved Høgskolen i Innlandet på denne historiske dagen. Gjennom denne prosessen har de vist at høyskolen har den kvaliteten som skal til for å kunne bli universitet, sier Nokut-direktør Kristin Vinje i en pressemelding.

Det er Kongen i statsråd som formelt godkjenner nye universiteter, men i praksis er det regjeringen.

Hvis søknaden fra Høgskolen i Innlandet (HINN) godkjennes, blir institusjonen Norges ellevte universitet.

– Kvalitetsstempel

HINN leverte søknaden om akkreditering som universitet til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) i desember 2022. Søknaden har blitt vurdert av en sakkyndig komité som har sett på om høyskolen oppfyller krav til blant annet utdanning, forskning og formidling som stilles til universiteter, fastsatt i lov og forskrifter.

Komiteen leverte sin rapport i juni i år. Den konkluderte med at alle krav til universitetsakkreditering er oppfylt.

– En universitetsakkreditering er et kvalitetsstempel og har ingen utløpsdato, så kravene som stilles til forskning, utdanning og formidling er høye. HINN har jobbet målrettet over mange år for å nå kravene, og resultatet ser vi i vurderingene og tilbakemeldingene fra den sakkyndige komiteen, sier Vinje.

Rektor: – Vi er kjempestolte

HINN-rektor Peer Jacob Svenkerud sier at mange har jobbet hardt for denne anerkjennelsen.

– Med universitetsstatus innfrir vi vårt viktigste strategiske mål. Vi er kjempestolte, og klare til å vise oss statusen verdig, sier han.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) omtaler Nokut-godkjenningen som en milepæl for HINN.

– Nå skal vi behandle søknaden om universitetsstatus i regjering, men i dag vil jeg gi en honnør til alle på høyskolen for det grundige arbeidet som er gjort, sier Hoel.

Opptatt av samfunn og oppvekst?

Utdanning, familie, økonomi, politikk og ledelse er bare noe av det du blir oppdatert på i nyhetsbrev fra forskning.no.

Meld meg på

Powered by Labrador CMS