En notis fra Norges idrettshøgskole - les mer.

I NIH-podden skal du få svar på alt du ikke visste at du lurte på om idrett, fysisk aktivitet, om hvordan kroppen faktisk fungerer og mye annet.
I NIH-podden skal du få svar på alt du ikke visste at du lurte på om idrett, fysisk aktivitet, om hvordan kroppen faktisk fungerer og mye annet.

Idrettshøgskolen lanserer podcast

Hvordan kommer du i form, trener til langrennssesongen eller motstår kroppspress? Hva risikerer du ved å nikke på fotballtreningen og hva er viktig å tenke på når du ferdes i naturen?

Du skal få svar på alt du ikke visste at du lurte på om idrett, fysisk aktivitet, om hvordan kroppen faktisk fungerer og mye annet. Det er i hvert fall målet når vi nå starter vår egen podcast, sier NIH-forskerne og podcast-redaktørene Christina Gjestvang og Gaute Slåen Heyerdal ved Norges idrettshøgskole (NIH).

«NIH-podden» er det siste tilskuddet i podcastjungelen, der de første episodene slippes torsdag 9. januar.

– Målet er å spre riktig og nyttig kunnskap om idrett, trening og fysisk aktivitet. NIH har et ansvar for det.

- Alle har en kropp

På Idrettshøgskolen forsker vi på alt som har å gjøre med idrett, bevegelse, kropp, idrettsfysiologi- og psykologi, men også hvordan idretten påvirker samfunnet.

- Alle har en kropp, mange trener og liker å bevege seg. Det er viktig for flere ting, blant annet helsa vår. Derfor angår denne kunnskapen alle, sier Christina Gjestvang.

Ikke bare toppidrett

NIH forsker også på toppidrett, om hvordan de aller beste kan yte enda bedre.

- Hvordan Karsten Warholm eller Vilde Nilsen kan bli enda raskere, er spennende for mange. Vi ønsker å favne bredt og bidra med kunnskap som er relevant og nyttig for mange. Derfor er NIH-podden ment for alle som er opptatt av fysisk aktivitet, bevegelse, idrett, trening og friluftsliv.

Gjester vil være primært NIHs egne forskere, men vi vil også invitere andre fagfolk, idrettsutøvere, trenere og folk med aktuelle synspunkter og erfaringer.

En ny episode av NIH-podden vil bli lagt ut to ganger i måneden på Podbean, Itunes og Spotify.

NIH vil gjerne ha forslag til aktuelle tema på [email protected].

Powered by Labrador CMS