En notis fra NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet - les mer.

Deborah Oughton er professor i radiokjemi/miljøkjemi ved NMBU og har vært forskningssjef ved CERAD-senteret siden oppstart.
Deborah Oughton er professor i radiokjemi/miljøkjemi ved NMBU og har vært forskningssjef ved CERAD-senteret siden oppstart.

Deborah Oughton er ny direktør for CERAD

Publisert

Professor Deborah Oughton startet som ny direktør for NMBUs senter for fremragende forskning, CERAD -The Centre for Environmental Radioactivity , den 1. februar 2020. Hun ser en lys fremtid og mange nye interessante forskningsspørsmål for senteret.

– Min visjon er at CERAD fortsetter å være det ledende norske forskningssenteret om effekter av radioaktivitet i miljøet og en nøkkelaktør i internasjonal forskning, sier Oughton.

Oughton har lang forskningserfaring og har vært medvirkende på 15 EU-prosjekter de siste 20 årene. I forskningen sin har hun fokusert på radioøkologi og miljøforurensning, inkludert prosjekter som omfatter nukleær risiko og nanopartikler.

Parallelt med sin naturvitenskapelige forskning har hun arbeidet mye med de sosiale og etiske aspektene tilknyttet strålingsrisiko, inkludert effekter av Tsjernobyl- og Fukushima-ulykkene.

Les mer om tilsettingen på hjemmesidene til NMBU