Divisjonsdirektør Arne Hermansen fra NIBIO og dekan Ketil Eiane fra Nord universitet signerer avtalen om utvikle en algenæring i nord.  (Foto: Per Jarl Elle)
Divisjonsdirektør Arne Hermansen fra NIBIO og dekan Ketil Eiane fra Nord universitet signerer avtalen om utvikle en algenæring i nord. (Foto: Per Jarl Elle)

Samarbeider om algeforskning

Nord universitet og Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) i Bodø signerte denne uken en avtale om forskningssamarbeid for å utvikle en algenæring i nord.

Makroalger er en mangfoldig råvare som blir brukt til blant annet mat, medisiner, kosttilskudd, gjødsel og som bioteknologisk råstoff. 

Men dagens produksjonen av alger og algeprodukter dekker ikke den globale etterspørselen. I Norge er makroalger en lite utnyttet ressurs – i motsetning til for eksempel i Asia. Dersom vi kan utvikle industriell dyrking av tang og tare i Norge, ville det gi nye muligheter i et marked med stort potensiale.

– Kunnskap vil være basis for utvikling av en algenæring. Det er derfor viktig å bruke kompetanse på tvers av institutt og universitet, sier Arne Hermansen, divisjonsdirektør i divisjon for bioteknologi og plantehelse ved NIBIO som signerte avtalen i Bodø i dag. 

Les mer om saken på hos NIBIO eller Nord universitet.

Powered by Labrador CMS