En notis fra Nasjonalt senter for e-helseforskning - les mer.

Stipendiat Meghan Bradway og professor Eirik Årsand bidrar gjerne med e-helseforskning som kan redusere bruk av tobakk. (Foto: Lene Lundberg)
Stipendiat Meghan Bradway og professor Eirik Årsand bidrar gjerne med e-helseforskning som kan redusere bruk av tobakk. (Foto: Lene Lundberg)

E-helseforskere bidrar til røykeslutt

Stipendiat i e-helseforskning Meghan Bradway og hennes veileder professor Eirik Årsand fra Nasjonalt senter for e-helseforskning deltok nylig på en internasjonal konferanse i Oslo om forskning på nikotin og tobakk, etter invitasjon fra Society For Research On Nicotine and Tobacco.

Meghan Bradway har tidligere forsket på data fra helseapper som diabetespasienter bruker. Hun mener at studiene på e-helse og diabetes kan overføres til andre felt i helsevesenet. Blant annet metoder som legger vekt på å ha med sluttbrukere, både pasienter og helsepersonell, gjennom design, utvikling og testing av systemer. Meghan vil vise hvordan brukerne av teknologien kan være involvert hele veien.

Eirik Årsand ved E-helseforskning ble kontaktet av konferansekomiteens medlemmer fra Duke og Yale universitetet.

– Det betyr mye for vårt team at brukerinvolveringen blir lagt merke til av anerkjente forskningsmiljø. Og vi deler mer enn gjerne kunnskapen vår for denne viktige saken, røykeslutt, sier Årsand og legger til at det er en økende trend at folk tar mer ansvar for egen helse ved å bruke apper og annen mobilteknologi.

Les mer om konferansen på nettsidene til Nasjonalt senter for e-helseforskning.

Powered by Labrador CMS