Fjern vortene med tape

Mange mener at det er få ting her i verden som ikke kan fikses med stiftemaskin og gaffatape. Dette må selv legevitenskapen være enig i, etter at supertape har vist seg å kunne fordrive fotvorter.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Gaffa (også kalt duct tape) er en tjukk, supersterk plasttape som filmsett, TV-studioer og konsertscener ikke kan klare seg uten. Der brukes den til alt fra å reparere skranglete høytalere til å feste løse strømkabler til gulvet. Og har man først en rull på lager, er det ikke grenser for hva den kan brukes til.

Fra møbelsnekring til skjønnhetstips

Foruten å kunne reparere alt fra hullete sko til vaklevorne kommoder, kan man godt legge opp buksebein og henge opp lamper med den. Som om ikke det var nok, finnes det klare beviser for at gaffa er et hemmelig våpen i skjønnhetsbransjen, hvor den blir til verdens mest pålitelige pushup-bh. (Bare pass på at ikke puppene henger igjen i tapen når du skal ta den av på slutten av kvelden.)

Vorter

Nå mener altså Dean Focht fra Army Medical Center i Tahoma, Washington at tapen kan brukes til å bli kvitt plagsomme fotvorter også. Taper man over vorten opptil en måneds tid vil den rett og slett kveles og dø, melder Yahoo! News.

Vanlige vorter, som forårsakes av papillomaviruset, kan fryses bort, eller behandles med reseptfrie vortemidler. I følge Yahoo! News har leger også tidligere anbefalt å sette på en vanlig tape, men det er ikke alltid like enkelt å få den til å sitte fast under pailabbene en hel dag i strekk. Gaffatapen derimot, sitter til krampa tar deg.

Tapetesten

For å finne ut hvor effektiv tapen faktisk var, lot Focht 26 unge mennesker klistre vortene sine med gaffa i seks dager, mens en kontrollgruppe på 25 gikk til seks frysebehandlinger i stedet. Tapemetoden virket for 85 prosent av pasientene, mens frysingen bare var effektiv for 60 prosent av kontrollgruppa.

- Gaffataping av vorter er mer effektivt enn frysing, og har svært få bivirkninger, konkluderer Focht i medisinjournalen Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine. Dermed bekrefter han også noe mange gaffanerder lenge har ment, nemlig at livet blir langt lettere med en rull supertape i skapet.

(Etter litt leting på nettet gikk det for øvrig opp for meg at den spesielle tapen har egenskaper som rører ved spesielle strenger i menneskene. Det finnes utallige bilder, dikt og hyllester der ute, og et søk på gaffa +tape +duct anbefales på det sterkeste.)

Dette trenger du gaffa til: 191 uses for gaffa tape
Yahoo! News: Yet another use for duct tape: Wart removal

Powered by Labrador CMS