Annonse
Ny forskning viser at tenåringselevene ikke sitter så mye foran skjermen i skolen.

Tenåringer sitter ikke mye foran skjermen på skolen

Nye undersøkelser viser at lærere og elever ofte velger bort skjermene i skolen. Likevel er ikke forskerne helt fornøyde med digitale opplæringen.

Publisert

– Mange er bekymret for skjermbruken på skolen, men vi ser faktisk at elevene ikke sitter så mye foran skjermer, sier professor Lisbeth M. Brevik til Universitetet i Oslo.

Hun leder EDUCATE-prosjektet ved universitetet som studerer hvor godt læreplanen fungerer i praksis. Breivik og hennes kolleger har nylig vært inne i 53 klasserom og sett på hvordan det jobbes digitalt i til sammen ni ulike skolefag på 10. trinn og vg3.

– Vi ser at lærerne og elevene hyppig bruker muligheten de har til å velge bort skjermene, sier Brevik.

Forskerne er imidlertid ikke fornøyde med opplæringen i digital dømmekraft, utover kildekritikk.

– Elevene jobber med kildekritikk, og utforsker kunstig intelligens sammen med lærerne, men vi savner at det jobbes med en bredere forståelse av dømmekraft. Som at lærerne gir veiledning i trygg og etisk bruk og samhandling på nettet og ikke minst hvordan elevene selv fremstår og kommuniserer på nettet, sier professor Greta Björk Gudmundsdottir, som har vært med på prosjektet.

Opptatt av teknologi?

Følg den nyeste utviklingen innen kunstig intelligens, energi, sosiale medier og roboter med nyhetsbrev fra forskning.no.

Meld meg på

Powered by Labrador CMS