Søt fristelse med døden til følge

Det har ikke skjedd så mye på musefellefronten i de siste tiårene. Men nå blir det snart andre boller. Engelske forskere har nemlig funnet opp sjokolademusefella.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mus er omtrent som oss. De synes menneskemat smaker supert, og finner duften av ost eller vanilje temmelig uimotståelig. Men mest av alt elsker de lukten av deilig, forførende sjokolade. Derfor er framtidas musefeller laget av sjokoladeduftende plast, melder New Scientist.

Smart idé

Musefelleprodusenten Sorex LTD har rett og slett fått forskere ved University of Warwick til å hjelpe dem med å lage en sjokoladebasert felle. I utgangspunktet var planen å bruke smeltede søtsaker som åte.

- Men så tenkte vi: hvorfor ikke bake lokkeduften inn i selve plasten, sier Ricky Sing, seniorforsker på prosjektet. Dermed er altså fella fiks ferdig til musefanging, rett fra butikken.

Uimotståelig

Etter å ha prøvd forskjellige varianter av både plastikk og sjokoladekonsentrasjoner, kom forskerne fram til at ABS-plast med ti prosent sjokoladeduft var den aller mest forlokkende kombinasjonen.

Den nye innretningen ser ut omtrent som ei alminnelig klappfelle, men er satt sammen av fire forskjellige, støpte plastdeler. Disse har ulik mengde sjokoladeduft, slik at musa skal snuse seg fram til den sterkeste lukten. Det er så klart denne delen på fella som er koblet til fjæra, og smokk! så sitter stakkaren i sin egen sjokoladeduftende grav.

Varer ikke evig

Men den søte fella har flere likhetspunkter med søtsakene fra godtehylla. Den går for eksempel også ut på dato. Den liflige duften taper seg nemlig med tiden, og etter et halvt år begynner den å forsvinne.

Da kan den imidlertid fortsatt brukes som en vanlig felle, og dessuten jobber forskerteamet med å finne opp en sjokoladespray som kan brukes til å friske opp gamle feller.

Vi i forskning.no lurer kanskje aller mest på hvor mange barn de nye fellene klarer å knipe, og om ikke forskerne heller skal finne opp en felle som fanger sjokolademus.

Lenke:

New Scientist: Death by chocolate trap for mice

Powered by Labrador CMS