Vi tror på utstillingsveksthus på Tøyen

Kronikk:Naturhistorisk museum opplever på ingen måte at veksthuset er lagt på is, skriver Arne Bjørlykke og Finn Ervik i dette debattinnlegget.
11.2 2014 05:00


Slik ser plast-veksthuset i Århus ut.

Naturhistorisk museum (NHM) ved Universitetet i Oslo (UiO) takker Erik Tunstad for hans engasjement for nytt utstilingsveksthus på Tøyen i artikkelen Hvor er Oslos akvarium? på forskning.no mandag 10. februar. 

Det er ikke fritt for at også vi har kjent lignende frustrasjoner som ham over manglende framdrift og finansiering.

Imidlertid kan artikkelen kanskje gi noe feil inntrykk hos lesere som ikke har fulgt veksthussaken veldig tett, og vi vil derfor gjerne presisere at NHM på ingen måte opplever at veksthuset er lagt på is.

Skal erstatte gammelt prosjekt

UiOs styre behandlet – og roste – i oktober et nytt rom- og funksjonsprogram for et nytt veksthus, til erstatning for prosjektet Oase 60°N, som ble avbrutt etter initiativ fra fagmiljøet ved NHM.

Kunnskapsdepartementet venter nå på konkrete prosjektplaner fra UiO før det blir tatt en avgjørelse om videre framdrift.

Tøyenløftet

Med Oslo kommunes Tøyenløft og spesielt planene for en Tøyen vitenpark, er NHM optimistiske i forhold til å få sett kommunens og universitetets utviklingsplaner i sammenheng.

Vi tror det vil bidra til å gjøre Tøyen til et nasjonalt kraftsenter for naturvitenskapelig formidling.

––––––—

Les Erik Tunstads artikkel her.

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse