Konsert for joystick og fullt orkester

Hva er forholdet mellom bevegelse og lyd? Og hvordan kan bevegelse brukes til å lage musikk med et webkamera, en joystick eller håndkonsollen til et dataspill?

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

musikk og bevegelse

Alexander Jensenius er en av forskerne knyttet til prosjektet “Musical Gestures” ved Institutt for musikk og teater, Universitetet i Oslo.

Dette prosjektet startet i sommer og undersøker forbindelsen mellom musikk og bevegelser. Fire vitenskapelige ansatte og to stipendiater er knyttet til prosjektet som ledes av professor Rolf Inge Godøy.

Les mer her.

Alexander Refsum Jensenius sitter og flagrer med fem fingre foran et lite webkamera. I den andre hånden holder han en elektronisk penn som han lager dramatiske krusseduller med på en elektronisk skriveflate. Slikt blir det musikk av.

Jensenius er stipendiat ved Institutt for musikk og teater, Universitetet i Oslo, men er også utøvende musiker.

Selv om han fortsatt kan sette seg ned på krakken foran et helt vanlig piano, er det andre høyteknologiske virkemidler han helst bruker for å lage lyd.

Favorittinstrumentene er en joystick eller håndkonsollen til et dataspill, en såkalt gamepad. Eller webkameraet og den elektroniske skriveflaten. Eller ganske enkelt en laptop.

Poenget for Jensenius er å utforske forholdet mellom bevegelse og lyd for så å bruke bevegelse til å lage lyd ved hjelp av hverdagslig hitech-utstyr. På Forskningstorget i helga viser han fram sine musikalske leketøy.

Les mer i Apollon.

Powered by Labrador CMS