Norske matematikere fremragende

Arven fra Niels Henrik Abel ser ut til å leve videre. Tre av de seks norske kandidatene som er nominert til konkurransen om europeiske stipender for yngre fremragende forskere, er matematikere ved Universitetet i Oslo.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Matematisk Vitenskapskafé

Arne B. Sletsjøe er gjest på Vitenskapskafeen torsdag 28. april. Vitenskapskafeen holder til i i kjelleren under Oseania i Prinsens gate 22, og åpner klokka 18:00. Mer informasjon finner du her.

Dette melder avisa Uniforum ved Universitetet i Oslo. De matematiske vinnerne heter Sergey Neshveyev, Snorre Christiansen og Paul Arne Østvær. Gunnar Bolstad i Forskningsrådet sier til avisen at konkurransen om disse stipendene er på et enda høyere nivå enn de nasjonale stipendene for yngre fremragende forskere.

- Dette er stipender i verdensklasse. Intet mindre. Vi har vurdert folkene etter alle kunstens regler, og de konkurrerer på høyt internasjonalt nivå, sier Bolstad til Uniforum.

Man kan jo spørre seg hvorfor nettopp et enkelt institutt stikker av med halvparten av potten i en landsdekkende konkurranse. - Matematisk institutt er et gammelt institutt med et stort matematikkmiljø, og størrelsen gjør at det er plass til talenter. Dessuten har vi har tradisjonelt hatt gode folk, noe som i tur tiltrekker seg de nye gode studentene, sier førsteamanuensis Arne B. Sletsjøe ved Matematisk institutt ved Universitetet i Oslo til forskning.no.

Powered by Labrador CMS