Meir antioksidantar i mørk sjokolade

Mørk sjokolade inneheld meir antioksidantar enn blåbær og tranebær, har engelske forskarar funne ut. – Grønsaker er ei betre og sunnare kjelde til antioksidantar, seier norsk professor.
10.2 2011 05:00


Mørk sjokolade er ikkje berre godt, det inneheld også meir antioksidantar enn blåbær og tranebær viser ny forsking. (Foto: Colourbox)

Ei gruppe engelske forskarar har samanlikna innhaldet av antioksidantar i mørk sjokolade med fruktpulver og jusar av såkalla “superfrukt”, frukt og bær som er rekna som spesielt gunstige for helsa.

Dei kom fram til det oppsiktsvekkjande resultatet at det er meir antioksidantar i mørk sjokolade enn i fruktene som var med i studien.

Forskarane er rett nok tilsett ved sjokoladefabrikanten Hershey, men studien er publisert i det seriøse tidsskriftet Chemistry Central, noko som ikkje gir oss grunn til å tvile på resultata.

 

______________________________

Les hele saken på NRK.no

 

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

I samarbeid med:


 

Denne saken er produsert av NRK.

Emneord

Annonse

Annonse