Annonse
ChatGPT, utviklet av det amerikanske selskapet OpenAI, har fått mye oppmerksomhet for evnen sin til å konstruere tekster som til forveksling kan ligne tekst skrevet av et menneske.

Dobling i bruk av kunstig intelligens fra i fjor

Én av fem norske foretak bruker teknologien kunstig intelligens (KI). Det er særlig bruken av generativ KI som tas i bruk.

Publisert

21 prosent av norske foretak med minst ti ansatte bruker en eller flere KI-teknologier i år, viser undersøkelsen Bruk av IKT i næringslivet fra Statistisk sentralbyrå.

Dette er mer enn dobbelt så høy andel som i fjor.

Det er særlig det som kalles generativ KI – altså teknologi som har evnen til å lage nytt innhold som tekst, datakoder, bilder eller video – som flest har tatt i bruk.

Tekstanalyse er den KI-teknologien som øker mest. Fra kun 4 prosent i både 2021 og 2023 har andelen økt til 15 prosent så langt i år.

Foretak som driver med informasjon og kommunikasjon, er de største KI-brukerne. Rundt tre av fem slike foretak bruker en eller flere KI-teknologier. Det er to til tre ganger mer enn de nest største brukerne.

Opptatt av teknologi?

Følg den nyeste utviklingen innen kunstig intelligens, energi, sosiale medier og roboter med nyhetsbrev fra forskning.no.

Meld meg på

Powered by Labrador CMS