FFI har ifølge Klassekampen undersøkt om de norske fregattene kan få en rolle i Natos missilforsvar. Her ligger fregatten KNM Roald Amundsen til kai i Oslo.

Beslutningen om Natos rakettskjold utsatt

Studien som skal legges til grunn for beslutningen om Norge skal bli med i Natos missilforsvar er utsatt. 

21.2 2018 09:08

Analysen blir utført av forskere fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og Missile Defence Agency i USA. Den skulle vært klar før nyttår, men er forsinket, skriver Klassekampen.

Årsaken til forsinkelsen er at regnestykkene er avanserte og at matematikken tar mer tid enn antatt, opplyser Forsvarsdepartementet til avisen. Forskerne skal nå være ferdige «i løpet av året».

Missilforsvaret, ofte omtalt som rakettskjoldet, er et sensitivt tema i norsk utenrikspolitikk og regjeringen står overfor en vanskelig avgjørelse. Mens Forsvarsdepartementet ser på rakettskjoldet som «en ren defensiv kapabilitet», som «øker alliansens evne til kollektivt forsvar», ser russerne veldig annerledes på saken, uttalte NUPI-forsker Julie Wilhelmsen i fjor.

Ifølge Wilhelmsen oppfatter Russland det som om Norge er i ferd med å bli mer hauk enn due i sikkerhetspolitikken.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse