Annonse
En jente kjøler seg ned med en elektrisk vifte i Den forbudte by i Beijing 8. juli. Juli var den varmeste måneden som er registrert i Kina siden 1961.

Kina hadde sin varmeste juli i moderne tid

Juli var den varmeste som er registrert i Kinas moderne historie, ifølge kinesiske medier, en gjenspeiling av rekordvarmen som også rammet flere andre land.

Publisert

Temperaturen i Kina var i gjennomsnitt 23,1 grader i juli, ifølge den statskontrollerte kringkasteren CCTV. Det er det høyeste månedlige gjennomsnittet siden landet begynte å samle data i 1961.

Verdens varmeste dag 

Verden registrerte sin varmeste dag noensinne 22. juli, da den globale snittemperaturen var 17,5 grader.

Det som gjør rekordvarmen uvanlig er at værfenomenet El Niño, som pleier å gi temperaturene i verden et midlertidig løft, var ferdig i april, men temperaturene har likevel ikke avtatt. Flere forskere mener det viser at klimaendringene tvinger opp globale temperaturer.

I juli hadde alle Kinas provinser gjennomsnittstemperaturer som var høyere enn samme måned i tidligere år. Temperaturen var høyest i provinsene Guizhou og Yunnan, etterfulgt av Hunan, Jiangxi og Zhejiang, ifølge CCTV.

Mye flom og jordskred

August ser også ut til å få en varm start i Kina, og den neste uka er det meldt svært høye temperaturer i Shanghai, Nanjing, Hangxhou og andre provinshovedsteder. I Hangzhou kan det bli rekordvarmt med over 40 varmegrader, ifølge den kinesiske kringkasteren.

Global oppvarming har ført til at været i Kina er mer intenst og uforutsigbart. Landet, som er verdens nest største økonomi, har vært rammet av enorme nedbørsmengder, noe som har utløst flom og jordskred.

Kina har vært rammet av betydelig flom i 25 store elver i årets flomsesong, noe som er mer enn noe annet år siden registreringene begynte i 1998, opplyser myndighetene.

Få med deg ny forskning:

Powered by Labrador CMS