Annonse
Mann sitter på bakken. En liten vannsprut står opp foran ham.
En mann prøver å kjøle seg ned i et plaskebasseng for barn i Phoenix 25. juni 2024.

100 dager med over 100 grader Fahrenheit i Arizona

Tirsdag passerte storbyen Phoenix i delstaten Arizona 100 dager på rad med over 100 grader fahrenheit, som tilsvarer 38 grader celsius.

Publisert

Det er alltid varmt på denne tiden av året i ørkenstaten Arizona i det sørvestlige USA, men 2024 er i ferd med å bli den uendelige sommeren med særlig høye temperaturer.

100 dager på rad med så høye temperaturer er langt mer enn den forrige rekorden på 76 dager i 1993, ifølge data fra National Weather Service.

Gradestokken steg til 102 grader F (38,9 grader C) i Phoenix 27. mai, og maksimumstemperaturen har holdt seg så høy siden.

Venter 48 grader i Death Valley

Meteorologen Sean Benedict sier at lange heteperioder vanligvis blir avbrutt av dager med regn, men i år har slike dager uteblitt. Heten startet også tidligere enn normalt, og det er foreløpig ingen utsikter til kjøligere vær.

Tvert imot ventes det uvanlig høye temperaturer over hele det sørvestlige USA denne uka. I Death Valley i California ventes det at gradestokken stiger nesten til 48 grader.

Forskerne sier at klimaendringer som følge av menneskelig aktivitet ligger bak de økende temperaturene. De varsler at ekstremvær som hetebølger, skogbranner, intense stormer og langvarige tørkeperioder bare vil fortsette å øke.

I Phoenix-området er det hittil i år registrert 150 dødsfall som skyldes heten, og ytterligere 443 dødsfall kan ha samme årsak. I hele fjor døde 645 mennesker av heterelaterte årsaker i byen, som er USAs varmeste by.

Ifølge meteorologene er sommeren 2024 den varmeste hittil i Phoenix, og mange steder i California, Nevada, Utah og New Mexico er det også satt nye rekorder.

Opptatt av klima og miljø?

Her får du jevnlige utslipp av nyheter fra forskning.no om klimaendringer, miljø, forurensning og truede arter.

Meld meg på nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS