Iskrem gjør deg lykkelig

Som om vi ikke visste det fra før: Britiske forskere mener nå å ha funnet bevis for at vi blir lykkelige av å spise iskrem.

Når vi spiser en skje med kalde nytelsen, aktiverer vi det samme lystsenteret i hjernen som når vi vinner penger eller hører på favorittmusikk.

Det slår forskere ved Institutt for psykiatri i London fast, etter å ha skannet hjernen til iskremspisere. De heldige forsøkspersonene ble fôret med vaniljeis fra Wall’s, skriver The Guardian.

Betalt forskning

Det er kanskje ikke så overraskende at undersøkelsene ble gjort på oppdrag fra Unilever, selskapet som eier Wall’s.

- Dette er første gang vi har vært i stand til å vise at iskrem gjør deg lykkelig. Bare en skje setter fart i lykkesonene i hjernen vår, viser de kliniske prøvene, sier Don Darling i Unilever.

Vidundermaskin

Forskerne fulgte blodstrømmen i hjernen ved hjelp av magnettomografi (MRI). MRI-maskinen bruker et sterkt magnetisk felt for å fremstille bilder av hjernen.

Teknikken har vært tilgjengelig siden slutten av 1970-årene, og er i sterk utvikling. Maskinene ble opprinnelig utviklet for å se på følgene av hjerneskade og sykdom, men i dag er mulighetene mye større.

Forskere skal nå bruke teknikken for å avdekke hvordan hjernen takler skuffelse og ensomhet. De vil også forsøke å avsløre løgn ved hjelp av den allsidige MRI-maskinen.

(NTB)