Denne artikkelen er produsert og finansiert av Institutt for samfunnsforskning - les mer.

Disse deltar i forskningen. Fra venstre: Marjan Nadim, Audun Fladmoe, Bernard Enjolras, Kari Steen-Johnsen, Karoline Andrea Ihlebæk, Tine Ustad Figenschou, Kristoffer Holt og Anders Ravik Jupskås. (Foto: Hege Kandal/ISF)

Forskere studerer ytre høyre på nett

Forskere i det nye prosjektet FREXO skal undersøke hvordan grupper på ytre høyre fløy i politikken produserer og sprer innhold på nett, og hvilken påvirkning dette har på samfunnet. Mange medier og politiske grupper på ytre høyre fløy i politikken har omfavnet og tatt i bruk de digitale mulighetene, med betydelig suksess. Ett av temaene blir såkalte «alternative medier» og hvordan disse samspiller med etablerte medier.

– Vi vet at ytre høyre er godt representert på nett, men foreløpig vet vi altfor lite om nettaktiviteten og kommunikasjonen fra andre aktører enn de politiske partiene. FREXO vil derfor kunne gi ny og viktig kunnskap om det som er blitt et omfattende samfunnsfenomen, sier Kari Steen-Johnsen, forskningsleder ved Institutt for samfunnsforskning. Hun leder dette prosjektet som gjennomføres i samarbeid med OsloMet og Senter for ekstremismeforskning ved Universitet i Oslo.

Les mer om forskningen på nettsidene til Institutt for samfunnsforskning

Powered by Labrador CMS