Annonse

Omkledning i magisk speil

Det magiske speilet kan ikke gjøre deg vakrest i landet, men forandrer fargen og logoen på t-skjorta di.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den unge kvinnen drar i T-skjorta på IFA-messen i Berlin. Foran henne står en stor flatskjerm på høykant. Der ser vi kvinnen med en t-skjorte i en annen farge og en annen logo.

En assistent trykker på knapper på skjermen. T-skjorta skifter farge og logo.

En av logoene er levende tegnefilm. Den folder seg naturlig etter stoffet på t-skjorta, og når kvinnen snur seg halvt rundt, følger logoen med i perspektiv.

Anriket virkeliget

”Det magiske speilet” er en enkel måte å demonstrere hvordan såkalt anriket virkelighet – augumentet reality – fungerer.

Slik ser T-skjorta egentlig ut ...

Dette er virkelighet der datagenererte elementer kombineres med virkeligheten. For å gjøre dette overbevisende i sanntid, kreves kløktig programmering og stor datakraft.

Digital hønsenetting

Det magiske speilet er utviklet av forskere ved det tyske Fraunhofer-instituttet. Et kamera analyserer punkter på t-skjorta, og lager et tredimensjonalt nettverk av trekanter som beskriver overflaten, en slags digital versjon av hønsenetting.

... og slik ser t-skjorta ut i det virtuelle speilet.

Bildet av t-skjortas overflate blir så lagt oppå dette digitale trekantnettet. Mindre skrukker og folder i stoffet blir etterlignet ved å legge tilsvarende lys og skygge-effekter på det omformede bildet.

I bruk i skobutikk

Det magiske speilet på IFA-messen er en prototyp, men en enklere versjon av den samme teknologien er i bruk i en skobutikk i Paris. Det er enklere å endre utseendet på en sko, fordi den er ikke er myk med folder, som et tøyplagg.

I framtida tenker utviklerne seg at teknologien også kan brukes til å prøve ut smykker og briller.

Fordelen med å bruke skjerm er enkelheten. Kundene trenger ikke å ta på seg stygge spesialbriller for å se den anrikede virkeligheten.

Lenker

Mer om teknologien fra Fraunhofer-instituttet

Powered by Labrador CMS