Nå sprer influensa seg i Europa

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Spredningen av influensasmitte øker i Europa, melder European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). I Storbritannia, som ble rammet først, har det vært flere tilfeller med alvorlig syke mennesker og noen dødsfall på grunn av influensa A - H1N1 (svineinfluensa), og influensa B.

USA og Canada melder også om økende influensaaktivitet, ifølge BBC.

Folkehelseinstituttet melder om lav, men økende influensaaktivitet i Norge. Høyest aktivitet er det på Sør- og Østlandet. Ulike influensatyper sirkulerer, men influensa B dominerer fortsatt.

- Dette kan endre seg når spredningen øker. Det er derfor uvisst hvilket virus som kommer til å dominere denne sesongen, sier assisterende divisjonsdirektør Preben Aavitsland.

2,2 millioner nordmenn tok pandemivaksinen i fjor, og Aavitsland håper den utbredte immuniteten i befolkningen gjør at vi kanskje slipper en stor ny bølge av svineinfluensa i vinter.

Ingen av de som har mistet livet i Europa i år på grunn av influensa skal ha vært vaksinert med pandemivaksinen fra i fjor eller sesonginfluensavaksinen for i år, som skal beskytte mot svineinfluensa, melder ECDC.
 

Powered by Labrador CMS