Førsteamanuensis Andreas Zedrosser er en av flere HSN-forskere som involverer studenter i sine forskningsprosjekter . (Foto: HSN)

Her får studentene forske

Mange forskere ved Høgskolen Sørøst-Norge tar studentene inn i forskningen sin. På institutt for natur-, helse og miljøvern blir over halvparten av studentene involvert i forelesernes forskningsprosjekter.

Instituttleder på Institutt for natur-, helse- og miljøvern Live Semb Vestgarden, forteller at det for de faglige ansatte i mange år har vært høy bevissthet rundt det å involvere studenter i egne forskningsprosjekt. Det er viktig og bra for studentene å få en gruppe rundt seg:

– Studentene nyter godt av å være en del av et forskningsprosjekt. De lærer mye ekstra av å være en del av noe som er større. Det er inspirerende å være i en gruppe som er interessert i og jobber med det samme som dem selv. Det gir studentene en ekstra driv inn i sitt masterarbeide – som jo kan være ganske krevende. Andre fordeler ved et slik samarbeid er at studentene får større sjanser for å få publisert noe i etterkant og de får et ben innenfor et forskningsmiljø.

Powered by Labrador CMS