Hanne Kähler fra patologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus vant den nasjonale konkurransen i pasientsikkerhet. (Foto: Kristin Sandby, Kunnskapssenteret)

Forslag om strekkoding av pasientprøver vant pris

Hanne Kähler fra patologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus vant den nasjonale konkurransen i pasientsikkerhet med sitt forslag om å innføre strekkoding av pasientprøver.

– Dette er en god drahjelp til å nå målet om å få gjennomført strekkoding ved alle landets patologiavdelinger, sier Kähler til Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.

Hun mener elektronisk merking og overføring av pasientens ID på vevsprøvene vil redusere risikoen for feilmerking og forbytting av pasientprøver i tillegg til at risikoen for at prøver blir glemt og/eller forsinket reduseres.

Konkurransen om å foreslå det beste pasientsikkerhetstiltaket ble i juni lyst ut i regi av Pasientsikkerhetskonferansen, som arrangeres av Kunnskapssenteret og Helse vest RHF. Helsepersonell i hele landet ble utfordret til å foreslå hvordan pasientsikkerheten kan bli bedre med et maksimalt budsjett på 50 millioner kroner. Premien til vinneren var på 50.000 kroner.

Powered by Labrador CMS