Annonse
Havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø sier at Havforskningsinstituttet risikerer et underskudd på inntil 100 millioner om noe ikke blir gjort.

Havforsknings­instituttet varsler nedbemanning

Havforskningsinstituttet som har hovedkontor i Bergen, har varslet de ansatte om nedbemanning. Inntil 10 prosent av de over 1.000 ansatte kan måtte gå.

Publisert

Uten tiltak risikerer Havforskningsinstituttet et underskudd på inntil 100 millioner kroner de neste årene. Det bekrefter administrerende direktør Nils Gunnar Kvamstø, overfor NRK. Instituttet må kutte lønnskostnadene med om lag 10 prosent over de neste tre årene.

– Vi har gått gjennom hele virksomheten og ser på alle muligheter. Jeg tror vi skal få kontroll på situasjonen, men det vil jo bety endringer, sier Kvamstø.

Hvor mange ansatte og hvilke avdelinger som blir rammet av kuttene, er ikke avklart. Målet er å ha planene klare i løpet av et par måneder slik at de kan begynne å gjennomføre kuttene sent på høsten. Personalkostnader utgjør 60 prosent av totalbudsjettet til instituttet.

Den økonomiske situasjonen henger sammen med økte kostnader og aktivitet, samtidig som bevilgningene fra Nærings- og fiskeridepartementet har blitt mindre, sier direktøren.

Havforskningsinstituttet er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med om lag 1.050 ansatte. Instituttet har også en avdeling i Tromsø.

Opptatt av naturvitenskap og verdensrommet?

Ikke bli et fossil, hold deg oppdatert på dyr, planter, verdensrommet og mye mer mellom himmel og jord med nyhetsbrev fra forskning.no.

Meld meg på

Powered by Labrador CMS