Tre kvinner gravide med klonede barn?

To russiske kvinner og en kvinne i et islamsk land er gravide med klonede barn. De tre svangerskapene er de første i sitt slag noensinne, hevder den italienske legen Severino Antinori.

Antinori sier til italiensk fjernsyn at de tre kvinnene er seks til ni uker på vei med de klonede barna. Tidligere har den omstridte fruktbarhetsspesialisten skrytt av at han vil skape verdens første klonede menneske.

Han benekter imidlertid at han har hatt noe med de tre angivelige svangerskapene å gjøre. Han vil verken bekrefte eller benekte en påstand i en avis i Midtøsten tidligere denne måneden om at han har hjulpet kvinner til å bli gravide med klonede barn.

Kloning av mennesker, som innebærer at man tar celler fra levende personer for å lage en slags kopier av dem, er sterkt omstridt. Vitenskapsfolk stiller seg også tvilende til om det med dagens kunnskaper og teknikker er mulig å gjennomføre menneskekloning.

Severino Antinori ble verdenskjent i 1994, da han hjalp en 63 år gammel kvinne til å få barn. Tyskland og Frankrike krevde i fjor at FN må få i stand et internasjonalt forbud mot kloning av mennesker.