En notis fra Framsenteret - les mer.

Gulvflaten på Framsenteret er tatt i bruk for å fortelle norsk polarhistorie.
Gulvflaten på Framsenteret er tatt i bruk for å fortelle norsk polarhistorie.

Ny unik utstilling på Framsenteret

Ei utstilling du bokstavelig talt kan gå på. I lysgården på Framsenteret er en stor gulvflate tatt i bruk for å fortelle om norsk polarhistorie og forskningen i Arktis og Antarktis.

Det er mange ting som spiller inn når en historie skal fortelles. Den nye utstillinga på Framsenteteret er et bidrag til historien om forskning og nedarvet kunnskap, om nasjonen Norge, om heltemot og om kjærlighet. En del av historien om polarforskningsnasjonen Norge blir fortalt gjennom to personer som nok ikke er så kjent som de store oppdagerne.

En sjøsame fra Sør-Varanger og ei kvinne fra Vågå. De var til stede når det skjedde. Per Savio og Hanna Resvoll-Holmsen bidro på hver sin måte i både nasjonsbygginga og norsk forskningshistorie.

Utstillinga er utviklet i samarbeid av ansatte i Framsenteret, Norges geologiske undersøkelse og Norsk Polarinstitutt, og er produsert av Framsenteret AS.

På grunn av COVID-19 vil ikke utstillinga bli åpent for invitert publikum og andre interesserte, utenom ansatte i Framsenterets bygg, før etter sommerferien 2020.

Les mer om utstillinga på Framsenterets hjemmesider

Powered by Labrador CMS