En notis fra Framsenteret - les mer.

En ny rapport konkluderer med at Framsenteret i stor grad har nådd målene som ble satt da senteret ble etablert i 2010. (Foto: Framsenteret)
En ny rapport konkluderer med at Framsenteret i stor grad har nådd målene som ble satt da senteret ble etablert i 2010. (Foto: Framsenteret)

Framsenteret viktig for utviklingen i nordområdene

Framsenteret sitt forskningssamarbeid er et viktig bidrag til utviklingen av nordområdene. Det viser en fersk evaluering utført av Norges forskningsråd.

Evalueringen ble bestilt i 2018 av Klima- og miljødepartementet.

En internasjonalt sammensatt komite utnevnt av Norges forskningsråd leverte i mai 2019 den ferdige rapporten. De to viktigste spørsmålene som ble stilt, var om Framsenteret hadde nådd målene som ble definert av departementet i 2010:

  • Levere forskningsbasert kunnskap som bidrar til å opprettholde Norges posisjon som en fremragende forvalter av miljø og naturressurser i nord.
  • Videreutvikle seg til et internasjonalt ledende senter for å utføre relevant forskning innenfor klima og miljø i Arktis.

Evalueringskomiteen konkluderer med at Framsenteret i stor grad har oppfylt disse målene.

Blant annet gir Framsenteret gode muligheter for kunnskapsutvikling som er relevant for nordområdene ved å gi en struktur for formelt og uformelt samarbeid mellom 21 norske forskningsinstitusjoner på svært ulike forskningsområder.

Evalueringskomiteen gir også en rekke tilrådninger slik at Framsenteret kan bli bedre.

Les mer om evalueringen på nettsidene til Framsenteret.

Powered by Labrador CMS