Norges idrettshøgskole har Nordens beste idrettsutdanning og er nummer fire på verdensbasis i den uavhengige ShanghaiRankings globale ranking. (Foto: Terje Løchen / NIH)

Idrettshøgskolen er nummer fire i verden

Academic Ranking of Word Universities rangerer NIH som nummer fire av 360 idrettsutdanninger. Og i Norden er vi best.

– Svært gledelig nyhet, sier rektor Kari Bø ved Norges idrettshøgskole, om den nylig rangeringen av idrettsuniversiteter i verden.

Norges idrettshøgskole er landets største og eldste idrettsutdanning og eneste vitenskapelige høgskole innen idrettsvitenskap. Høgskolen ble nylig rangert som Nordens beste og som nummer fire på verdensbasis i den uavhengige ShanghaiRankings Globale ranking av idrettsutdanningsinstitusjoner.

361 universiteter, eller 400 idrettsfagsrelaterter studiesteder ble vurdert.

ShanhaiRanking scorer kun forskning og tar utgangpunkt i følgende kriterier:

  • forskning indeksert i Web of Science
  • antall siteringer på publikasjoner fra institusjonen
  • siteringer per artikkel
  • artikler publisert i de 25 prosent topp tidsskriftene på hvert fagområde
  • prosent av institusjonens publikasjoner som har internasjonalt medforfatterskap. 

– Det er ekstra gøy at vi gjør det så bra på denne undersøkelsen og at vi ikke visste noe om at rangeringen ble gjennomført før vi fikk resultatene, sier Kari Bø. 

– NIH har hatt en bevisst satsning på forskning på lik linje med utdanning siden vi fikk dr. scient graden i 1985, og dette har helt klart bært frukter. Jeg er svært stolt av alle ansatte ved NIH som på hver sin måte har bidratt til disse resultatene. Gode resultater i forskning er et teamarbeid mellom dyktige og internasjonalt orienterte forskere, masterstudenter og stipendiater og administrativ ledelse av forskning og bibliotek.

Powered by Labrador CMS