Forskningsavtale med India

Norge og India har inngått en samarbeidsavtale om forskning og teknologi. Den ble undertegnet i Tromsø på tirsdag.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.


 

- Jeg er svært fornøyd med at vi har fått denne avtalen på plass, og har store forventninger om at den vil stimulere til økt samarbeid innenfor forskning og teknologi til nytte for begge land, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Både Djupedal og den indiske forskningsmininsteren Kapil Sibal holdt innlegg under Nordområdekonferansen i Tromsø på tirsdag.

Avtalen utgjør et overordnet rammeverk og legger også til rette for mer utveksling av forskere og studenter. Forsknings- og teknologiavtalen er også viktig for å styrke det generelle bilaterale samarbeidet mellom India og Norge.

- India er et svært viktig land på forsknings- og teknologifeltet. Indias økonomi er en av verdens hurtigst voksende, og landet satser på forskning og utvikling innen en rekke felt som er interessante for Norge, sier Djupedal.

I forbindelse med statsminister Jens Stoltenbergs besøk til India i 2005 ble det etablert et forskningssamarbeid mellom India og Norge innenfor området humanvaksine.

Det er også satt av ressurser til forskning innenfor dyre- og fiskevaksiner. Samtidig har India uttrykt interesse for å dra nytte av norsk kompetanse angående forebygging av naturkatastrofer.

Powered by Labrador CMS