forskning.no best i eScience

forskning.no har vunnet kategorien eScience i den norske finalen av den verdensomspennende konkurransen World Summit Award.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nettstedet skal dermed konkurrere med 168 andre land i den globale finalen.

World Summit Award er en konkurranse for elektronisk innhold, og ble arrangert for første i gang i Norge i år. Vinnerne av den norske finalen går videre til den globale finalen som avholdes i forbindelse med FN-toppmøtet i Tunis i november.

Åtte kategorier

Det konkurreres i følgende kategorier:

  • eLearning
  • eCulture
  • eScience
  • eGovernment
  • eHealth
  • eBusiness
  • eEntertainment
  • eInclusion

Kriteriene i eScience-kategorien er følgende:

«Prosjekter som har som målsetting å promotere og demonstrere vitenskapelige prosesser og gjøre dem tilgjengelige for alle gjennom bruk av nye medier. Alternativt, prosjekter som fostrer globalt vitenskapelig samarbeid og som bygger neste generasjons infrastruktur for å underbygge dette.»

- Stolte

- Dette er svært hyggelig. Det finnes mye godt elektronisk innhold innen forskning og vitenskap, og når vi da går til topps er vi selvsagt veldig stolte av det, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i forskning.no, Steinar Q. Andersen, som tok imot prisen på utdelingen i Oslo tirsdag.

Andersen legger vekt på at det er mange som bør sole seg i glansen fra kåringen.

- Først og fremst er dette en heder til noen av Norges beste forskningsjournalister - både innen tekst og multimedia, sier han.

- Men vi skal absolutt ikke glemme de 18 medlemsinstitusjonene i forskning.no. Sukessen til forskning.no kan faktoriseres ned til god forskningsjournalistikk og et tett samarbeid med forsknings-Norge.

- Innhold viktigst

forskning.no har tidligere motatt Merket for god design fra Norsk Designråd.

- Det satte vi veldig pris på, men det er jo ikke å legge skjul på at forskningsjournalistikk handler om innhold, og ikke form. Derfor er det ekstra hyggelig at vi nå blir verdsatt for det som er kjernevirksomheten vår.

forskning.no ble lansert i april 2002, og har siden vokst til å bli Nordens desidert største formidler av vitenskap og forskning på Internett.

Denne våren har forskning.no stabilisert seg på i overkant av 400 000 unike besøk hver måned.

(forskning.no)

Powered by Labrador CMS