Jørn Hurum fekk formidlingspris

Hurum vart i går kveld overrekt Forskingsrådet sin formidlingspris for framifrå formidling i Oslo konserthus.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ein glad prisvinnar, ein blid forskingsminister, og konferansier Kari Slåttsveen. (Foto: Torstein Helleve)

Juryens begrunnelse:

Vinneren av Forskningsrådets formidlingspris har gjennom en årrekke formidlet for et bredt publikum, og har evnet å nå nye og brede målgrupper.

Med stor entusiasme har prisvinneren jobbet for å presentere egen og andres forskning til voksne så vel som barn. Prisvinneren har gjort forskning og kunnskap synlig på en måte vi ikke har sett tidligere.

Gjennom glede, faglighet og tilstedeværelse har vinneren over tid skapt oppmerksomhet og interesse for kunnskap og forskning. Han ble kåret til Æresnysgjerrigper i 2008.

Årets vinner av Forskningsrådets formidlingspris er Jørn Harald Hurum fra Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo.

- Sjølvsagt er eg veldig glad for dette, seier Jørn Hurum etter overrekkjinga, på leit etter NRK som skal intervjua han.

Det siste halve året har det vore lanseringa av apefossilet Ida som har brakt Hurum i søkjelyset, noko forskingsminister Tora Aasland var innom då ho under utdelinga slo fast at prisvinnaren har formidla arbeidet sitt ut over landets grenser.

Formidling mot barn

Det som det vert lagt vekt på i grunngjevinga, er likevel det arbeidet som har vore gjort over tid. Hurum har “gjennom en årrekke formidlet for et bredt publikum, og har evnet å nå nye og brede målgrupper… Gjennom glede, faglighet og tilstedeværelse har vinneren over tid skapt oppmerksomhet og interesse for kunnskap og forskning.”

At han har formidla like entusiastisk overfor barn som overfor vaksne vert òg trekt fram.

Store ting på Svalbard

- Vi har masse spennande greier i kjellaren på Tøyen etter utgravingane i sommar, kunne Hurum fortelja kveldens konferansier Kari Slåttsveen, og varsla dokumentar på National Geographic.

- Og neste år skjer det store ting på Svalbard, smilte han lurt.

Prisen er på 250 000 kroner.

Powered by Labrador CMS