Torbjørn Røe Isaksen og Arvid Hallén under Forskningsrådets næringslivsdag i april. (Foto: Norges forskningsråd)

96 millioner til forskning på forsknings- og innovasjonspolitikk

Norges forskningsråd har innvilget støtte til to sentre som skal forske på effekter av forskning og hvordan samfunnet kan få mer igjen for investeringene i forskning. Sentrene vil få en støtte på inntil 12 millioner kroner årlig i åtte år.

– Dette er en viktig satsing for å få økt kunnskap om hvordan vi kan utnytte potensialet til forskning og innovasjon for økt velferd og vekst i samfunnet. Forskningen ved disse sentrene vil kunne hjelpe oss å få mest mulig ut av de offentlige midlene som brukes på forskning, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Statistisk sentralbyrå (SSB) gjennomførte nylig en evaluering som viser at forsknings- og innovasjonsstøtte til næringslivet har effekt på verdiskapningen. Etableringen av disse to sentrene skal bidra til å frembringe kunnskap som kan supplere, binde sammen og løfte den forskningen som allerede skjer på feltet.

– Med denne forskningen vil vi kunne få økt forståelse av prosessene som gir kvalitet i forskningen, og også hvordan flere typer effekter kan måles, sier Isaksen.

Powered by Labrador CMS